Idén is segíti a rászorulókat a Mirehu iskolatáska programja

Megosztás

Az újrahasználat népszerűsítése és a társadalmi felelősségvállalás jegyében idén 48 db táska várja gazdáját.

Most már hagyománynak számító módon az újrahasználati központnak felajánlott táskákat tanszerekkel feltöltve kapják meg hátrányos helyzetű családok gyermekei, akiknek a kiválasztásában a MESZEGYI a partnere a MiReHu-nak – áll a miskolci polgármesteri hivatal közleményében.

Az iskolatáskákat Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere adja át.

Az esemény időpontja: 2023. augusztus 28. (hétfő) 11:00

Az esemény helyszíne: MESZEGYI Igazgatóság (3530 Miskolc, Arany János u. 37.)

A program sikerességét mutatja, hogy a használt iskolatáskák felajánlásának száma ezúttal is növekedett. Ezek gyűjtésben a Supersum Alapítvány is együttműködőként segítette a Kft-t. A Társaság elkötelezettsége a környezetvédelem, a környezettudatosság iránt kiemelkedő. Többszörösen díjnyertes szemléletformáló programjuknak hangsúlyos eleme az újrahasználat népszerűsítése a fenntarthatóság, a lakossági hulladéktermelés csökkentése érdekében. Ezt célozza az iskolatáska program is.

Nagyon fontos, hogy az újrahasználat gondolatisága, a jelentősége minél szélesebb körben elterjedjen, hogy a gyerekektől a felnőttekig mindenki számára természetes és az első megoldás ez legyen a folyamatos hulladéktermelés helyett. A felajánlások, csereberék ezeknek könnyen megvalósítható eszközei. Nem utolsó sorban pedig ez társadalmi felelősségvállalással együtt is megtehető.

Épp ezért a MiReHu nem csak a környezettudatosság elérésében partner, így a Supersum Alapítvánnyal közösen idén részt vesz egy tanszer akcióban is, amelynek keretében a rászoruló gyermekeknek biztosítanak tanszereket az iskolakezdés előtt.

A környezetvédelem útján a MiReHu Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodás meghatározó szereplőjeként együtt halad az élet hozta változásokkal, így idén augusztus 1-től a Miskolci Újrahasználati Központ szemléletformáláshoz kapcsolódó tevékenységeiben a hazai hulladékgazdálkodási szolgáltatások biztosításáért felelős MOHU Zrt-vel is együtt működik.

A MiReHu következő szemléletformálási akciója a már megszokott programjain túl, a novemberben megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héten várható. Kíváncsian várjuk, idén mivel rukkolnak elő.

Kapcsolódó cikkek